turkcenın-kadım-metınlerı-fatıh-bakırcı-sehnaz-sısmanoglu
Podcast

45. Bölüm Dr. Öğretim Üyesi Şehnaz Şişmanoğlu Şimşek ile Karamanlıca Yazılmış Bir Eser: “Temaşa-i Dünya”

Türkçenin Kadim Metinleri podcast serisinin yeni bölümünde Fatih Bakırcı, Dr. Öğretim Üyesi Şehnaz Şişmanoğlu ile Evangelinos Misailidis tarafından 1871-72 yıllarında Karamanlıca olarak yazılan “Temaşa-i Dünya” eseri üzerine konuşuyor. […]

Podcast

Dr. Öğretim Üyesi Şehnaz Şişmanoğlu Şimşek ile Karamanlıca (Yunan Harfli Türkçe Metinler) Üzerine

Türkçenin Kadim Metinleri podcast serisinde bu hafta Fatih Bakırcı, Kadir Has Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Şehnaz Şişmanoğlu ile Karamanlıca (Yunan Harfli Türkçe Metinler) üzerine konuşuyor. […]

Türkçenin Kadim Metinleri

Dr. Öğretim Üyesi Aslı Zengin ile Ali Şir Nevai’nin “Muhakemetü’l-Lugateyn”i Üzerine

Türkçenin Kadim Metinleri podcast serisinde bu hafta Fatih Bakırcı, İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Dili Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Aslı Zengin ile Ali Şir Nevai’nin Muhâkemetü’l-Lugateyn’i üzerine konuşuyor. […]

Podcast

Doç. Dr. Serap Alper ile Dede Korkut Hikayeleri Üzerine

Türkçenin Kadim Metinleri podcast serisinin yeni bölümünde Fatih Bakırcı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü Eski Türk Dili Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Serap Alper ile Dede Korkut Hikayeleri üzerine konuşuyor. […]

Podcast

Dr. Öğretim Üyesi Ümran Erdoğan ile Ali Şir Nevai’nin Mizanu’l-Evzan’ı Üzerine

Türkçenin Kadim Metinleri podcast serisinin yeni bölümünde Fatih Bakırcı, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ümran Erdoğan ile Ali Şir Nevai’nin Mizanu’l-Evzan’ı üzerine konuşuyor. […]

turkcenın-kadım-metınlerı-rabguzı-kısasul-enbıya
Podcast

Doç. Dr. Osman Kabadayı ile Rabguzi’nin Kısasu’l-Enbiya’sı Üzerine

Türkçenin Kadim Metinleri podcast serisinin bu bölümünde Fatih Bakırcı, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Türk Dili Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Osman Kabadayı ile Harezm Dönemi eserleri arasında yer alan, Rabguzi’nin Kısasu’l-Enbiya’sı üzerine konuşuyor. […]